Over Mudde Photography

Wie is Mudde Photography?

Camiel Mudde is een Nederlandse all-round fotograaf. Als fotograaf probeert hij niet alleen een goede foto te maken, hij wilt er een heel verhaal mee vertellen. Hij heeft zijn eigen manier van fotograferen, hij houdt namelijk niet van ‘gewoon’.

Wat is urbex fotografie?

Urbex (Urban Exploration) fotografie is de kunst van het vinden, ontdekken en vastleggen van verlaten en vergeten plekken. Meestal is dit bij wet verboden, illegaal dus. Ook kan het gevaarlijk en eng zijn. Camiel vindt het speciaal om op een verlaten locatie te fotograferen omdat het ergen is waar ooit mensen hebben gewoont bijvoorbeeld. Maar met de tijd is het verlaten, en is er niemand meer teruggekeerd.

Bekijk hier zijn urbex fotografie portfolio!

Wat zit in zijn tas?

Wanneer hij gaat fotograferen neemt Camiel zijn Lowepro ProTactic 450 AW rugzak mee. Deze rugzak zit goed, en heeft genoeg ruimte voor alles wat hij meeneemt. Ook kan zijn statief in de tas, zodat het niet opvalt.

Hij neemt altijd zijn Canon Eos 6D mee. De lenzen die hij gebruikt zijn de Canon EF 50mm f1.8, de Tamron 24-70 mm f2.8 G2, de Tamron 15-30mm f2.8 en zijn Canon EF 70-200 mm L f2.8. Wanneer hij ‘s avonds gaat fotograferen en hij zijn statief nodig heeft neemt hij de Manfrotto Element Traveler Carbon Big mee. Deze is heel stabiel, maar tegelijkertijd ook erg licht. Ook neemt hij altijd zijn visitekaartjes mee, je weet maar nooit wie je tegen gaat komen! Wanneer hij gaat rooftoppen neemt hij altijd een geel veiligheidshesje mee. Op deze manier lijkt het alsof je aan het werk bent op een dak, en val je minder op.

© 2020 Mudde Photography

Thema door Anders Norén

Facebook
Instagram